Interneten egymás állapotát rontják az anorexiások

2006/12/13. - írta: Füredi Krisztián

Az imént jelent meg az alábbi írás a Pszichológia blogon (pszichologia.blog.hu):

Nagyon sok anorexiás beteg az interneten kap segítséget ahhoz, hogy hogyan tud még soványabbra fogyni, hogy hogyan küzdheti le az éhséget, milyen praktikákat alkalmazhat a hányásra, éhezésre, fogyásra. Az is előfordul, hogy valaki segítséget keres a neten, hogy hogyan tudná leküzdeni az anorexiát, és közben olyan fogyókúrás tippeket talál, amelyek megtetszenek neki, és kipróbálja. Erről ír az alábbi cikk.

"A kutatásban résztvevő 76 fiatal közül legalább74 látogatott már meg valamilyen, az étkezési zavarokat pozitív színben feltüntető oldalt. A megfigyelések szerint, akik rendszeresen olvasták ezeket, lassabban gyógyultak, könnyebben estek vissza, mint azok, aki csak egy-két alkalommal látogattak el ilyen honlapokra.
"A szülők, akik nem engedik el a gyerekeiket ismeretlenekkel bulizni, vagy megkérdezik tőlük, kivel beszéltek telefonon, bele sem gondolnak abba, hogy az interneten is létrejöhetnek hasonló közösségek, mint a való életben" - mondta Peebles.
A kutatók szerint a legnagyobb problémát éppen a felépülést segítő oldalak jelentik. Ahogyan egy 19 éves lány írja : "Bulimiával küzdöttem, és próbáltam olyan oldalakat keresni, amelyek segítenek kigyógyulni ebből a betegségből, és néhány személyes történetben volt egy pár érdekes fogyókúrás tipp, meg internetes oldalak, és úgy gondoltam, megnézem őket. Így kezdődött az egész."

A teljes cikk a pszichológia.blog.hu oldalról itt érhető el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testkepzavar.blog.hu/api/trackback/id/tr2822250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása