Botox: Idegméreg az arcba injekciózva a ráncok ellen

2007/01/26. - írta: Füredi Krisztián

"Elsőrangú tömegpusztító fegyver, a hat legveszélyesebb biológiai fegyver egyike, katonai felhasználása azonban meglehetősen költséges. Kis mennyiségű alkalmazása viszont jótékony az orvoslásban, mert egyebek mellett oldja az izomgörcsöket, gátolja az izmok összehúzódását. Arról nem is beszélve, hogy megfelelő helyre befecskendezve átmenetileg eltűnteti a ráncokat.

Dr. Dehghani elmondta, hogy egy szúrással csak a megcélzott izmok bénulnak meg, és a szer nem terjed át a szervezet többi részébe. Arra azonban ő és Csuha doktor is felhívja a figyelmet, hogy a szer használata kockázatos. Ha rossz helyre fecskendezik be, a páciensnek akár egy hónapig is rosszul záródhat a szemhéja. Dr. Dehghani olyan esetről is tud, amikor az adott izom a kelleténél kicsit jobban lebénult, azaz enyhén túladagolták"


A teljes cikk itt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testkepzavar.blog.hu/api/trackback/id/tr1631310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása