HTML

Test + kép = zavar???

Test + kép = zavar??? Testképzavar

Link

Friss topikok

Stat

Pszichodráma

Pszichodráma

Pszichodráma

Felmérés (kérdőív) a meddőséggel kapcsolatos vélekedésekről és elképzelésekről

2008.02.02. 18:00 Füredi Krisztián

Egy átfogó kutatás indult a gyermekvállalással és meddőséggel kapcsolatos vélekedések és elképzelések felmérésére. Kérem, hogy amennyiben ideje és kedve engedi, szánjon néhány percet felméréshez kapcsolódó kérdőív kitöltésére. Ezzel Ön is hozzájárulhat a témáról való vélekedés mélyebb, tudományos megértéséhez, melynek nyomán hatékonyabb segítségnyújtásra lesz lehetőség.

Az alábbi kérdőív kitöltése csupán 10-15 percet vesz igénybe. A kérdőív természetesen anonim.

A kérdőív kitöltésének megkezdéséhez klikkeljen ide!

A válaszokat előre is köszönöm!

Szólj hozzá!

Címkék: meddőség

Szép legyek vagy egészséges?

2007.01.28. 22:03 Füredi Krisztián

Részletes írás a legális és illegális fogyasztószerekről és táplálékkiegészítőkről.

"A mértéktelen fehérjefogyasztás is bajt okozhat, károsíhatja a vesét. Szerencsésebb esetben csak elhízik tőle az ember, hiszen a felesleges mennyiséget a szervezet ugyanúgy zsírrá alakítja, mint a szénhidrátot - figyelmeztet a szakember.

Téglássy doktornak a zsírégető, fogyasztószerekkel kapcsolatban is fenntartásai vannak. A felhasználók többsége ugyanis nem akar tenni semmit a testsúlycsökkenésért, mindent a csodaszernek kikiáltott készítményektől várnak. Márpedig Téglássy szerint mozgás és megfelelő étrend nélkül ez biztosan nem fog menni.

Az igazán nagy bajt azonban az illegális szerek alkalmazása okozza. Az anabolikus szteroidok látványosan fejlesztik ugyan az izmokat, viszont csökkenthetik a nemi vágyat, és akár impotenciát is okozhatnak. Ödéma, magas vérnyomás, májdaganat is szerepel a mellékhatások nem hivatalos listáján. Ha pedig fejlődésben lévő fiatal használ anabolikus szteroidot, akár meg is állhat a növekedésben."


A teljes cikk itt

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fogyókúra diéta mellékhatás fogyasztó szer fogyás

Botox: Idegméreg az arcba injekciózva a ráncok ellen

2007.01.26. 21:59 Füredi Krisztián

"Elsőrangú tömegpusztító fegyver, a hat legveszélyesebb biológiai fegyver egyike, katonai felhasználása azonban meglehetősen költséges. Kis mennyiségű alkalmazása viszont jótékony az orvoslásban, mert egyebek mellett oldja az izomgörcsöket, gátolja az izmok összehúzódását. Arról nem is beszélve, hogy megfelelő helyre befecskendezve átmenetileg eltűnteti a ráncokat.

Dr. Dehghani elmondta, hogy egy szúrással csak a megcélzott izmok bénulnak meg, és a szer nem terjed át a szervezet többi részébe. Arra azonban ő és Csuha doktor is felhívja a figyelmet, hogy a szer használata kockázatos. Ha rossz helyre fecskendezik be, a páciensnek akár egy hónapig is rosszul záródhat a szemhéja. Dr. Dehghani olyan esetről is tud, amikor az adott izom a kelleténél kicsit jobban lebénult, azaz enyhén túladagolták"

Szólj hozzá!

Címkék: mellékhatás plasztikai műtét botox

Plasztikai sebészet és a férfiak

2007.01.21. 22:23 Füredi Krisztián

Az alábbi cikk tanulsága alapján egyre nő azoknak a férfiaknak a száma, akik műtéti beavatkozással szeretnének javítani a külsejükön.

"Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetsége szerint az elmúlt öt évben 44%-kal nőtt azoknak a beavatkozásoknak a száma, amelyeket férfipácienseken hajtottak végre. Ennek oka egyrészt abban keresendő, hogy az ilyen szépészeti műtétek egyre olcsóbbak és egyre könnyebben elérhetőek, de jellemző tendencia, hogy a férfiak is egyre többet törődnek a külsejükkel."

Szólj hozzá!

Címkék: plasztikai műtét botox

Interneten egymás állapotát rontják az anorexiások

2006.12.13. 08:02 Füredi Krisztián

Az imént jelent meg az alábbi írás a Pszichológia blogon (pszichologia.blog.hu):

Nagyon sok anorexiás beteg az interneten kap segítséget ahhoz, hogy hogyan tud még soványabbra fogyni, hogy hogyan küzdheti le az éhséget, milyen praktikákat alkalmazhat a hányásra, éhezésre, fogyásra. Az is előfordul, hogy valaki segítséget keres a neten, hogy hogyan tudná leküzdeni az anorexiát, és közben olyan fogyókúrás tippeket talál, amelyek megtetszenek neki, és kipróbálja. Erről ír az alábbi cikk.

"A kutatásban résztvevő 76 fiatal közül legalább74 látogatott már meg valamilyen, az étkezési zavarokat pozitív színben feltüntető oldalt. A megfigyelések szerint, akik rendszeresen olvasták ezeket, lassabban gyógyultak, könnyebben estek vissza, mint azok, aki csak egy-két alkalommal látogattak el ilyen honlapokra.
"A szülők, akik nem engedik el a gyerekeiket ismeretlenekkel bulizni, vagy megkérdezik tőlük, kivel beszéltek telefonon, bele sem gondolnak abba, hogy az interneten is létrejöhetnek hasonló közösségek, mint a való életben" - mondta Peebles.
A kutatók szerint a legnagyobb problémát éppen a felépülést segítő oldalak jelentik. Ahogyan egy 19 éves lány írja : "Bulimiával küzdöttem, és próbáltam olyan oldalakat keresni, amelyek segítenek kigyógyulni ebből a betegségből, és néhány személyes történetben volt egy pár érdekes fogyókúrás tipp, meg internetes oldalak, és úgy gondoltam, megnézem őket. Így kezdődött az egész."

A teljes cikk a pszichológia.blog.hu oldalról itt érhető el.

 

Szólj hozzá!

Címkék: internet fogyókúra diéta anorexia éhezés fogyás

Született feleségek "halálos" fogyókúrája

2006.12.07. 06:58 Füredi Krisztián

Teri Hatcher a Született feleségek című sorozat szereplője a végletekig lesoványodott a fogyókúra miatt. Lánya, amikor meglátta ruhát próbálni, teljesen megrémült a látványtól, és attól, hogy az extrém soványság milyen egészségi állapotot tükröz, és ennek milyen reális következményei lehetnek, ha a színésznő nem változtat rövid időn belül.

"A napokban elmentünk ruhát venni magunknak, és elsírtam magam, amikor megláttam anyut egy szál melltartóban, miközben próbált. Teste csont és bőr, még a bordái is kiállnak. Szinte semmit sem eszik, egy alma és egy saláta a napi adagja, és nem lehet vele beszélni."

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra diéta anorexia színésznő

Diéta ipar

2006.12.06. 17:41 Füredi Krisztián

Óriási üzlet a fogyókúra világszerte. Nagyon sok pénzt költenek erre az emberek, és emellett nagy a tudatlanságuk is. Sokan azt gondolják, hogy a fogyasztó szereket ugyanolyan gondossággal ellenőrzik, mint a gyógyszereteket, pedig ez sok esetben nem így van. Ezen felül a mellékhatásokat sem kötelező feltüntetni rajtuk, így a nem várt hatások igen meglepőek lehetnek. Erről szól az alábbi írás.

"Egy jelentés szerint az amerikaiak 64 százaléka abban a hiszemben él, hogy a kormány megköveteli, hogy a diétás termékek tájékoztatóján szerepeljenek a mellékhatások. Pedig ez nem így van, nem követelmény. És 54 százalékuk meg van róla győződve, hogy az FDA törzskönyvezte a diétás termékeket és fogyasztó tablettákat. Ez sem igaz."

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra diéta mellékhatás fogyasztó szer